Avokado Yağı-Keten Tohumu-Hindistancevizi Yağı





Bugünkü durağım yine Malatya Pazarı'ydı. Avokado yağı, öğütülmüş keten tohumu ve hindistancevizi yağı aldım. Alkali diyetime yeni ürünler eklemiş oldum. Hemen size nasıl kullanılması gerektiğini ve faydalarını yazıyorum. :)


Avokado Yağı

Avokado genellikle çok kalorili zannedildiğinden pek tüketilmez. Oysa avokadonun sadece %2'si şekerdir. %80'in tekli doymamış yağ, %15'i ise proteindir. Düşük şeker oranı sebebiyle, tek başına yenildiğinde avokado insülini yükseltmez. Ayrıca avokadodaki tekli doymamış yağlar depolanmaktan çok enerji oluşumu için kullanılırlar. Avokadonun içindeki potasyum muzdan fazladır. Potasyumda alkali minerallerden biridir.

Avokadonun içindeki protein yüzdesi baklagillerdeki kadardır. Avokado yağı ile zeytinyağı, içerdikleri yağ türleri açısından birbirlerine çok yakındır. Avokadonun içinde proteinin de olması onu çok iyi bir enerji kaynağı, çok besleyici bir madde yapar. Zeytinyağı tüketmenin faydalı olduğunu biliyoruz. Avokado ondan da faydalıdır.

Kullanım şekli: 1 fincan suya 4 damla damlatılarak günde 2 defa içilir.

Öğütülmüş Keten Tohumu

Özellikle kadınlar için adeta mucie olan keten tohumu, susam tanelerinden biraz daha büyük tanelere sahip bir bitkidir. İçerdiği, Omega–9 ve Omega–3 asitleri, lif, protein, manganez, magnezyum, çinko ve diğer bir dizi mineral sayesinde, sağlık açısından inanılmaz faydalar sağlamaktadır.

Kolon ve göğüs kanserine karşı korur.
Akne ve egzama gibi cilt problemlerine fayda sağlar.
Astım ve diyabet hastaları için faydalı bir besindir.
Yüksek tansiyon hastalarının kullanabileceği tansiyon düşürücü bir besindir.
Romatoid artirit için fayda sağlar.
Kolesterol düşürücü özelliği vardır.
Bağışıklık sistemi sorunları için çok faydalıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Burkulmalar ve incinmeler için lapa şeklinde kullanılır.
Obezlik için faydalıdır. Tokluk verme özelliği ile zayıflatır.
Saçlarda oluşan kepeklenme sorununa doğal çözüm sunar.
Adet öncesi sendromlar için çok faydalıdır.


Kullanım şekli: Yoğurda, salataya koyarak yiyebilirsiniz. Ayrıca 1 tatlı kaşığı yiyerek üstüne su içebilirsiniz.

Hindistancevizi Yağı

Hindistancevizinde ki yağ, bitkisel yağdır, doymuş durumdadır. Ancak bu yağ depolanmaz, kolayca enerjiye çevrilir. Metabolizmayı hızlandırır. Bitkisel kökenli kısa ve orta zincirli yağlar vücut için süper hızlı enerji kaynaklarıdır. Özellikle egzersizde bu yağlar derhal enerjiye çevrilir, hemen yakılırlar. Bu yüzden hindistancevizi yağı, hurma gibi, kolay enerjiye çevrilen, depolanmayan, bitkisel yağlı besinler sporcular arasında çok yaygındır. Hindistancevizinin suyu da çok sağlıklıdır. Vücudu alkali yapan minerallerle doludur. Vücut sıvısına çok yakın mineral değerleri vardır. Hindistancevizi sütünün pH'ı, yağı, besin değerleri, anne sütüne çok yakındır. Günlük fiziksel yorgunluğu azaltır.


Kullanım şekli: Ilık suya bir çay kaşığı koyarak içebilirsiniz. Ayrıca yoğun tadı olan bal veya pekmeze karıştırarak tüketebilirsiniz. Günde 4 çay kaşığı kadar tüketmenizde sakınca yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...